pondělí 7. října 2013

Pyramidy v Gíze a jejich tajemství (část 1.)

Už od mala mě fascinovaly pyramidy a spousta záhad kolem, tak se zde pokusím poodhalit pár z nich. Pyramidy v Gíze byly, podle maleb na zdech, údajně postaveny pro své bohy, Annunaki. Byli to sumerští bohové, kteří přišly z nebes, z Orionova Pásu, aby předaly své znalosti lidem na Zemi.

Podle dnešní, veřejností nejvíce uznávané teorie, stavěly pyramidy egypťané bez pomoci jakýchkoli moderních nástrojů, jenomže je spousta faktů, které nezapadají. Zde přináším pár z nich a začnu polohou, umístěním a rozměry pyramid.



Poloha, umístění a rozměry

Zdroj obrázku ZDE


Obvod Cheopsovy pyramidy vydělený dvojnásobkem její výšky udává číslo pí s nevýdanou přesností. Cheopsova pyramida a její výška 147m původně odpovídala miliardtině vzdálenosti Země od Slunce. Základna pyramidy je 230m, což zase odpovídá miliardtině vzdálenosti Marsu od Slunce. Je zde však ještě teorie, která říká, že na dalších pyramidách v Egyptě lze najít vzdálenosti všech planet naší sluneční soustavy. Kde vzaly tak přesné vzdálenosti planet od Slunce, když my jsme je dokázaly zjistit teprve před nedávnem, v měřítku našich dějin?



Poledník, který prochází Gízou je poledníkem, který nejdéle vede po pevnině. Poledník, který prochází pyramidami, zase dělí moře a světadíly na dvě stejně velké části.Vzdálenost Cheopsovy pyramidy od středu Země je stejná, jako její vzdálenost od severního pólu, lze ji najít na 30. stupni severní šířky. Z těchto 3 údajů je více než jasné, že stavitelé pyramid moc dobře věděli, že Země je kulatá a dokázali provádět složité výpočty.

Zdroj obrázku ZDE


Pyramida je orientovaná podle světových stran s dokonalou přesností. Pyramidy v Gíze kopírují souhvězdí Orionova Pásu. V okolí se nacházejí lokality Abú Rawáš, Závijet el-Arján, Dahšúr, Letopolis, a řeka Nil které vytváří dokonalý obraz hvězdné oblohy kolem souhvězdí Orionu a jím procházejícím pásem Mléčné dráhy. Kdo dal egypťanům tak podrobné informace o souhvězdí nacházejícím se 900 světelných let od naší Sluneční soustavy? Dozvíme se vůbec někdy tajemství pyramid v Gíze?



Více záhad ohledně pyramid v Gíze v další části článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat